Drumband

Drumband "KHC Kunst Naar Vermogen" uit Moorsele maakt als ritmische ondersteuning van de harmonie al vele jaren deel uit van de muziekvereniging. Zo verzorgt de drumband samen met de harmonie uitstappen en shows. Daarnaast kan de drumband met een breed repertoire als percussie-ensemble optreden.

De drumband werd in 2011 Vlaams kampioen in 1e afdeling met 89,5%! In 2012 plaatste de drumband zich in afdeling uitmuntendheid. De groep haalde met 85,4% een eerste plaats met onderscheiding! In 2014 werd onze drumband kampioen in de concertafdeling in de categorie uitmuntendheid met 91,8%! 

 Daarnaast werd de drumband met 88,3 % kampioen in de marchingafdeling in de categorie uitmuntendheid. Daarmee werd drumband Moorsele Vlamo-ambassadeur 2014. Last but not least haalde onze Tamboer-majoor, Yves Vandemaele de prijs voorBeste tamboer-Majoor binnen met 92%! 

 Op 11 april 2015 nam de drumband deel aan het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap teBarneveld. We schreven er geschiedenis en werden er als eerste Belgische band Nederlands kampioen in de Middel afdeling! De drumband haalde 88 % met het werk Noekalun! De muzikale leiding is in handen van instructeur Wannes Defraye. 

Tamboer-Majoor is Yves Vandemaele. 

Repetitiemoment:
Elke zondag van 11u tot 12u30 in O.C. de Brouwerij, Ieperstraat 32 in Moorsele.

Instructeur Wannes Defraye

Wannes woont in Bissegem en is onlangs getrouwd met Lieselot Balduyk. Als Hobby studeerde hij Slagwerk in het conservatorium te Kortrijk.

Hij haalde daarna zijn diploma Politieke Wetenschappen in Leuven. Maar hij liet de muziekwereld ondertussen niet links liggen als lid van de harmonie KHCMoorsele en oprichter/instructeur van de ‘Fanfarmonie’.

In 2006 besloot hij om de drumband vanMoorsele nieuw leven in te blazen. Hij trommelde enkele oud-leden op en begon er aan. Vandaag is hij nog steeds de enthousiaste drijfveer van de drumband.